Maatwerk in schoonheid

My Beach stranden bestaan al een aantal jaar. Het zijn stukken strand waar ondernemers, gemeentes en bezoekers extra aandacht besteden aan het opruimen van zwerfafval. Een mooi initiatief vanuit de Green Deal schone stranden dat nog meer aandacht verdient. De plannen voor 2018 zijn ambitieus.

Wat is er bijzonder aan een My Beach locatie?

Op een My Beach strand werkt iedereen bewust samen aan een schoner strand. Bezoekers, ondernemers, gemeentes en leveranciers dragen allemaal bij aan een strand zonder zwerfafval. Bijvoorbeeld door te letten op hun producten en presentatie, hun gedrag, hun ondernemerschap, door extra schoon te maken en door het aanbod aan mogelijkheden om op te ruimen te vergroten.

En? Werkt dat?

Jazeker. We meten My Beach locaties twee keer per jaar zeer nauwkeurig. Aan de hand van de resultaten stellen we verbeterplannen op. Dat is maatwerk per My Beach. Daarnaast bieden we allerlei speciaal ontwikkelde middelen om het strand schoon te houden. Ondernemers en gemeentes die zich aan hebben gesloten bij My Beach zien grote verbeteringen in de schoonheid van het strand.

Een mooi initiatief. Wat staat er te gebeuren in 2018?

Op dit moment zijn er 11 My Beach stranden langs de kust. Eigenlijk zou het natuurlijk het mooist zijn als alle kustgemeentes in Nederland aan het einde van dit jaar minstens één My Beach zouden hebben. Natuurlijk moeten de zoetwaterpaviljoens ook meedoen. Daarmee zouden we echt een verschil kunnen maken in het terugdringen van vervuiling en bijdragen aan de oplossing van de ‘Plastic sSep’ en daaraan gerelateerde milieuproblemen (dierenleed, watervervuiling en gezondheidsrisico’s). En het mooie is: een My Beach locatie is ook commercieel interessant. Bezoekers voelen zich beter in een schone omgeving, blijven langer en besteden meer!

Mooi voor de ondernemers zeg! En wat hebben de bezoekers eraan?

De millenials willen niet alleen ontspannen, ze willen ook iets bijdragen aan een mooiere wereld. My Beach paviljoens zijn voor hun coole plekken. Het is een inspiratieplek, ook voor thuis en op je werk. Op een My Beach strand heb je een heerlijke stranddag gehad en heb je de wereld ook een beetje beter gemaakt.

Hoe zien bezoekers eigenlijk dat ze op een My Beach strand zijn?

Er zijn tasjespalen beschikbaar waar afvalzakjes in zitten, vlaggen gemaakt van gerecyclede petflessen, windschermen en bedjes, afbreekbare disposables en plantenbakken. Er komt een webwinkel zodat ondernemers deze producten makkelijk kunnen bestellen.

En waarom zouden gemeentes geïnteresseerd moeten zijn om mee te doen?

De gemeentes zijn eigenlijk de meest logische partij om aan te sluiten. Welke gemeente wil er nou geen schonere omgeving, tevreden bezoekers, gelukkigere inwoners en succesvollere ondernemers? Het werkt echt voor iedereen positief.

Waar kunnen ondernemers, leveranciers en gemeentes zich melden als ze mee willen doen?

Via het contactformulier kunnen ze alle informatie vinden. We roepen iedereen dan ook op om in ieder geval contact met ons op te nemen. Dan zul je zien dat My Beach alleen maar positieve energie en kracht geeft.

Hier een overzicht van de My Beach locaties: 

1 Gemeente Sluis – Moio Beach

2 Gemeente Noord Beveland – Banjaardstrand

3 Gemeente Schouwen Duiveland – Beachclub Perry’s

4 Gemeente Goeree Overflakkee – C – Side

5 Scheveningen – The Shore

6 Gemeente Katwijk – Het Strand

7 Gemeente Noordwijk – Take 2

8 Gemeente Zandvoort – Ahoi

Wilt u ook een My Beach locatie worden? Vul dan het contactformulier in. 

    Bedrijfsnaam

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)

    U wilt graag:

    Uw vraag of opmerkingen