[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Green Key” font_container=”tag:h1|text_align:left”][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484108961769{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #81ad3a !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Voortgang maatregelen Green Deal

  • Het laatste thema binnen de Green Deal Schone Stranden is de Green Key certificering. Het Green Key label betekent dat een bedrijf zich ervoor inzet om het milieu zoveel mogelijk te sparen. Hierbij gaan de bedrijven verder als de bestaande regelgeving, door het treffen van maatregelen om zoveel mogelijk energie en water te besparen. Daarnaast wordt er zorgvuldig omgesprongen met de afval afvoer en het soort schoonmaakmiddelen.
  • Een aantal gemeenten heeft toegezegd het Green Key certificaat te promoten onder de paviljoenhouders in de gemeente. Er is in veel gevallen echter gebleken dat in veel gevallen de paviljoenhouders weinig animo hebben. Groot struikelblok is dat veel van hen de meerwaarde nog niet zien of de kostenbatenanalyse niet positief vinden.
  • In de gemeente Den Haag heeft er extra ondersteuning van de Green Key plaatsgevonden. Hier konden de paviljoenhouders externe begeleiding krijgen van de Green Leisure Group. Door deze externe begeleiding die door de gemeente Den Haag werd gefinancierd hebben vier paviljoens afgelopen jaar hun certificaat gehaald.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484108971122{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Activiteiten 2016

  • Er is gebleken dat de stimulering voor de Green Key op veel plaatsen moeilijk verloopt. Gemeentes hebben moeite om paviljoenhouders over de streep te trekken. Een van de redenen die hiervoor wordt aangegeven is dat het traject ingewikkeld is en kostbaar is. In de gemeente Den Haag is deze drempel effectief aangepakt door een extern bureau in de arm te nemen die de geïnteresseerde paviljoenhouders begeleidt. De gemeente heeft daarbij de kosten voor het bureau gedragen. Hierdoor heeft de gemeente Den Haag in 2016 de grootste aanwas van Green Key paviljoens behaald. Deze effectieve aanpak zal dan ook naar de andere partners worden uitgedragen.
  • Naast de complexiteit van het traject zien veel paviljoenhouders niet de directe voordelen van en Green Key certificaat. In de Hotelbranche is het certificaat echter erg populair omdat het bepaalde groepen aantrekt en voor veel organisaties een vereiste is voor samenwerking.
  • Voor het uitdragen van de Green Key certificering zullen komend jaar ook de provincies worden benaderd. De provincies hebben immers een verplichting op het gebied van milieu waar het de natura 2000 gebieden betreft. Aangezien sommige stranden hieronder vallen zal de provincie gevraagd worden voor deze stranden het Green Key certificaat te stimuleren. Daarnaast zullen de betrokken gemeente ook worden verzocht door te gaan met het stimuleren van de Green Key

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]