[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Kennisoverdracht” font_container=”tag:h1|text_align:center”][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484108750235{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #81ad3a !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Voortgang maatregelen Green Deal

  • Een van de doelen van de Green Deal Schone Stranden is om als platform en schakel te dienen tussen lokale initiatieven. Door synergie te zoeken tussen verschillende lokale acties en hierbij best practice ideeën te verspreiden kan het volle potentieel van vrijwilligers worden benut.
  • Een hulpmiddel bij het bieden van dit platform wordt gevormd door de kenniswijzer zwerfafval voor het strand. Hierop staan gouden tips en filmpjes van acties die op verschillende stranden in Nederland zijn ontplooid en de resultaten die dit heeft gehad.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484108762431{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Activiteiten 2016

  • Er is besloten om bij de communicatie niet in te zetten op het verspreiden en bekend maken van de naam Green Deal. Het belangrijkste aan de Green Deal is immers de gedachte erachter, er zal dan ook vooral op deze gedachte worden ingezet. Hierbij zal worden aangesloten op alreeds bekende namen en begrippen die de gedachte van de Green Deal uitdragen. Hierbij valt te denken aan: de Blauwe Vlag, de verkiezing Schoonste Strand, de Boskalis Beach Cleanup Tour en Doe Mee Verlos de Zee.
  • Daarbij zal een specifieke focus liggen op de makkelijk haalbare verbeteringen. Door vooral in te zetten op kleine acties met groot resultaat kunnen we in 2016 een grote slag maken. Voorbeelden van deze acties zijn het plaatsen van milieustations, strandzakjes beschikbaar maken en een uniformering van de aanpak langs de kustlijn.
  • Tot slot zal er vanuit de Green Deal sterk worden ingezet op het verspreiden van kennis via de partners. Er bestaat reeds een kenniswijzer zwerfafval, de regiegroep heeft toegezegd vanuit de eigen website hier een link naar te creëren. Verder zal er worden ingezet op het verspreiden van goed lopende acties door spreekruimte te bieden op de strandbeheerdagen en in persberichten. Voor deze laatste wordt een perslijst opgesteld met alle communicatie data van de partners.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]