[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Monitor” font_container=”tag:h1|text_align:center”][vc_empty_space height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484108792214{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #81ad3a !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Voortgang maatregelen Green Deal

  • Om de effecten van de Green Deal te kunnen vaststellen is het nodig om te monitoren. Dit wordt op verschillende niveaus gedaan. Een eerste indicatie van de effecten op het strand zijn de inspecties die worden uitgevoerd door de ANWB in het kader van de Schoonste Strandverkiezing van Nederland Schoon.
  • Een tweede monitor wordt gedaan door Stichting de Noordzee. Bij de jaarlijkse Boskalis Beach Clean Up Tour die zei organiseren wordt er gebruik gemaakt van een strandmonitor. Dit is een versimpelde versie van de OSPAR lijsten en geeft een inzicht in welke soorten afval er waar op het Nederlandse strand in welke hoeveelheden wordt gevonden. De strandmonitor is ook als App beschikbaar.
  • Verder is de intentie kenbaar gemaakt om op een aantal plaatsen gericht te monitoren voor de Green Deal. Hiervoor is een aantal gemeenten benaderd die hebben aangegeven hieraan mee te willen werken. Met deze monitor is in 2015 echter nog niet begonnen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1484109018971{margin-right: 0px !important;margin-left: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Activiteiten 2016

  • Naast de algemene monitor door Stichting Nederland Schoon en de OSPAR metingen is besloten door te gaan met de specifieke Green Deal monitor. Hiervoor zal een protocol en vraagstelling worden opgesteld. Belangrijk is om rekening te houden met allerlei factoren die de meting kunnen beïnvloeden: jaargetijden, getij, recente stormen, tijdstip, windrichtingen etc. De monitor zal plaatsvinden op de stranden van de gemeente die hebben aangegeven mee te willen werken. De uitvoering van de monitor zal komen te liggen bij de blauwe vlag inspecteurs. Hierdoor wordt er aangesloten bij bestaande activiteiten.
  • Er is de intentie om bij de monitor gebruik te maken van een mobiele applicatie. Dit ligt echter nog in een vroeg stadium. De applicatie dient immers aan te sluiten bij de doelstellingen van de monitor, als deze beter te bereiken zijn zonder applicatie dan blijft die verder uit. Mocht er wel een nodig zijn zal in eerste instantie worden gekeken of er aansluiting gezocht kan worden bij en bestaande applicatie.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]