[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1380″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1499777461438{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column][vc_column_text]

De Green Deal Schone Stranden is uniek in zijn soort. Uniek in doelstelling, uniek in samenwerking en uniek in aanpak. Waar andere Green Deals bestaan uit een kleine groep stakeholders die samen werken aan een concrete duurzame oplossing is de Green Deal Schone Stranden enorm breed en enorm divers. De doelstelling: “Structureel schonere stranden langs de Noordzeekust” raakt niet alleen aan de gehele Nederlandse kuststrook van Cadzand tot Schiermonnikoog maar vraagt ook om inzet en betrokkenheid van een zeer gemêleerde groep mensen: Gemeenten, Paviljoenhouders, Badgasten, Sporters, Natuurliefhebbers, Provincies, Rijksoverheid, Leveranciers etc. etc.

Het doel van de Green Deal is niet dat de overheid met een eenduidige oplossing komt die langs de hele kust uitgerold kan worden. Een dergelijke oplossing is er (helaas) ook niet. Dit komt door de grote verscheidenheid die we langs de kust aantreffen en die we moeten koesteren. Het strand bij Scheveningen is immers niet te vergelijken met het strand van Schiermonnikoog. Zo zijn ook de bezoekers van Scheveningen niet te vergelijken met Schiermonnikoog.

De aanpak van de Green Deal Schone Stranden is er daarom op geënt om een netwerk op te bouwen langs de kust waar alle stakeholders elkaar snel en makkelijk kunnen vinden en van elkaar kunnen leren. De Green Deal faciliteert hierin als platform waar het netwerk op kan bouwen. Het opbouwen, verstevigen en optimaal benutten van een dergelijk netwerk vereist tijd en inspanning. Enerzijds om alle stakeholders te betrekken, anderzijds om een wederzijds vertrouwen op te bouwen die een duurzame samenwerking mogelijk maakt.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]