Op 21 juni ondertekende burgemeester Krikke van Den Haag het statement van TrahUre Hunt: schoon dorp, schoon strand, voor een schone zee. Er is sinds 2017 meer dan 3100 kilo vuil opgehaald. Leeringen van Haagse scholen hebben het Scheveningse strand opgeruimd, 3000 kinderen en ook volwassenen hebben geleerd dat alles wat niet in de natuur hoort ervoor kan zorgen dat dieren er ziek van worden. En er zijn tientallen bedrijven en organisaties aan het Trashurehunten geweest.

TrasUre nummer 1
Na een prachtig seizoen vol evenementen, concerten en stranddagen hebben sommigen het strand netjes achtergelaten maar velen ook niet. Ook dit jaar lag het strand bezaaid met Trashures. Initiatiefnemer Ralph Groenheijde: ‘Afgelopen zomer hebben we weer van alles gevonden: oude accu’s, gouden armbanden, luiers en heel veel rietjes. Ik kan het allemaal laten zien. En al jaren de nummer 1 van TrashUre Hunt: de sigarettenpeuk. In 2017 waren dit er 31.712”.

Bewustzijn is de sleutel en dat begint bij kinderen
Iedereen heeft het tegenwoordig over de Plastic Soup. Filmpjes van afvalbergen op zee vliegen langs op social media. Mensen voelen zich hier ongemakkelijk bij en willen gelukkig nu dicht bij huis zelf actie ondernemen. Bij TrashUre Hunt kan iedereen bijdragen en is het geen ver van ons bedshow meer. Groenheijde: “En het gaat niet énkel om het opruimen van troep, het gaat om het bewust maken van kinderen en ook van volwassenen. Ons initiatief brengt het opruimen van het strand, het bewustzijn over de toekomst van de aarde en het spelenderwijs leren genieten van onze leefomgeving samen.”