Omdat elk stap telt, heeft Juttersgeluk hard nagedacht over een product waarmee we samen op een laagdrempelige manier kunnen bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst. Zo is het circulaire zeeppakketje ontstaan.

Zeep en shampoo of douchecrème is vaak verpakt in plastic, dat helaas nog te weinig wordt gerecycled. Een plasticvrij zeepje met een zeepbakje van hergebruikt strandplastic is een kleine stap met grote gevolgen voor een wereld zonder verspilling van grondstoffen!

Gejut plastic en biologische olijfolie
Het zeepbakje is gemaakt van gejut plastic, versnipperd en omgesmolten in het Sociaal Upcycle atelier van Juttersgeluk. Het ontwerp is gemaakt i.s.m. Merel van Precious Matters. De grondstof bepaalt de kleur van het product: het zeegroene zeepbakje is bijvoorbeeld gemaakt van visnetten. De biologische zeep is gemaakt van reststroom olijfolie Deze is afkomstig van kleinschalige biologische producenten in Spanje via olijfolieleverancier Olivarera Barendrecht en verwerkt in het zeepatelier van Kusala Gifts. Het wikkel is van gerecycled papier waarin bloemzaadjes zijn verwerkt.

Our way to a cleaner Zandvoort
Juttersgeluk bundelt haar krachten met Liefs uit Zandvoort in de campagne ‘Our way to a cleaner Zandvoort’. B&B’s en andere accommodaties en horeca in de regio Zandvoort kunnen ambassadeur worden. Zij verspreiden de zeeppakketjes en daarmee het duurzame gedachtegoed onder hun gasten. Naast de pakketjes ontvangen de deelnemers een stijlvol gevelbordje en een inspirerend 100% beachtrash postertje met 10 Easy-Eco-Tips.

Bestellen
Partners van de Green Deal kunnen de pakketjes voor €12,50 (kortingscode: GREENDEAL) bestellen via shop.juttersgeluk.nl, of ambassadeur worden via Our way to a cleaner Zandvoort.

Pauline van Eb & Vloed in Zandvoort was de eerste die zich enthousiast aanmeldde als ambassadeur.

Foto: Liefs uit Zandvoort