Het thema van de Green Deal Schone Stranden 2019 is Single Use Plastics (SUPs). In de Schone Stranden workshop tijdens de Landelijke Stranddagen op 4 en 5 april wordt extra aandacht besteed aan dit thema. Denk mee en presenteer uw plannen!

Kennisdelen
Als partners van de Green Deal zullen we tijdens een workshop samen oplossingen bedenken en presenteren. Na afloop bezoeken we het bedrijf Seafarm in Kamperland. Dit innovatieve bedrijf is gelegen aan de voet van de Oosterschelde Stormvloedkering. Geen betere plek om met elkaar kennis te delen en acties te formuleren voor het thema Single Use Plastics!

Laat zien waar je trots op bent
Verschillende partners hebben al acties geformuleerd om invulling te geven aan het thema. Zo zal Stichting Juttersgeluk bedankkaarten maken in het thema voor deelnemers aan de pop-up expedities. Strand Nederland verspreidt de Strandbox waarin paviljoenhouders kennis kunnen maken met onder andere het tafelafvalbakje. En gemeente Velsen investeert in afvaleilanden die het mogelijk maken plastic gescheiden in te zamelen.
Wat zijn uw SUP-plannen voor 2019? Deel uw projecten en producten met de aanwezigen van de workshop. Meldt uw 5 minuten presentatie hier aan. Doe dit voor 1 april.

Landelijke Stranddagen
De Landelijke Stranddagen gaan dit jaar over toekomstgerichtheid en innovatie en vinden plaats in de gemeente Veere. De afgelopen periode zijn de cijfers, trends en ontwikkelingen voor het toerisme bekend gemaakt en we staan in Nederland voor een grote uitdaging om de forse groei van het toerisme (+50% in 2030) in goede banen te leiden. De Noordzeekust is daarin een belangrijke bestemming, dus hoe kunnen wij daar op inspelen en ons goed voorbereiden?

Klik hier voor aanmelding en het actuele programma.