Foto: Strand Nederland

Op de zonnige donderdag 4 april verzamelden de gasten zich in Hotel Duinoord voor de Landelijke Stranddagen in gemeente Veere (Vrouwenpolder). Strand Nederland bracht op 4 en 5 april een afwisselend programma verspreid over vier locaties. Tussen de workshops door konden de deelnemers bijpraten op het strand, terwijl zij over de boardwalks naar een volgend strandpaviljoen liepen.

Dag 1 startte in paviljoen Breezand met veel presentaties over interessante onderwerpen zoals de toekomstverwachting voor strandtoerisme, zandsuppleties voor recreatie en het jaarthema van de Green Deal Schone Stranden: Single use Plastics (SUP’s).

Het middagprogramma was verdeeld over 3 workshops op verschillende locaties: de paviljoens Breezand, De Dam en Lekker. Twee lokale duurzame ondernemers vertelden overtuigend over hun bouwprojecten: een energie neutrale reddingbrigadepost die ingepast kan worden in de zeereep en een modulaire strandovergang met minimale footprint op het duin. Horeca Nederland gaf enkele trends in de horeca- en recreatiesector weer: Zo zullen strandondernemers o.a. ook na moeten gaan denken over rustige strandbeleving zoals yoga en stilteochtenden.

Bekijk hier de presentaties en hier de foto’s.