Het thema van 2019 is de vermindering van Single Use Plastics op de stranden. Hoe pakken we dit als Green Deal aan? Tijdens de Landelijke Stranddagen werd een workshop georganiseerd om ideeën te pitchen en pilotprojecten te starten.

De tweede dag van de Landelijke Stranddagen speelde zich af bij Seafarm: de meest duurzame en energiezuinige tarbot kwekerij van Europa. Tijdens workshop van de Green Deal Schone Stranden lieten diverse partijen in een snelle pitch mooie projecten zien om zwerfafval in de gemeenten en strandpaviljoens te voorkomen en/of terug te dringen. Ook werd de menukaart of checklist van de Green Deal Schone Stranden gepresenteerd. Ideeën over hoe u het strand als ondernemer of gemeente schoon kunt houden, kunt u nu overzichtelijk terugvinden in deze uitgave van Rijkswaterstaat:
Checklist Paviljoenhouders
Checklist Gemeenten

Volop ideeën voor 2019
Partners wisselden projectideeën uit en het is bekend gemaakt welke projecten ondersteuning krijgen vanuit de Green Deal. Dit zijn: de rondreizende foto-expositie van We Are Nature, Plasticvrije terrassen, Beach Playgrounds van Captain Flotsam en het project My Beach. Ook investeerde Strand Nederland in tafelafvalbakjes en Nederland Schoon biedt strandafvalzakjes aan voor de halve prijs.

Er zijn nog mogelijkheden binnen ons pilotbudget. Neem bij ideeën contact op met het secretariaat: jmidavaine@odijmond.nl

Meer lezen over de projectideeën of benieuwd wie de trekkers zijn? Bekijk de presentatie van de workshop hier (pdf)