Graag verwelkomen we Recycle Valley als nieuwe partner in de Green Deal Schone Stranden. Ook willen we Jutters Katwijk, Clean up Neeltje Jans, By the Ocean we Unite, ZSILT en Enjoy Cleaning up, bedanken voor hun pitch tijdens de Brede Bijeenkomst Green Deal Schone Stranden in Zandvoort.    

Recycle Valley is zes jaar geleden opgezet in Amsterdam Nieuw-West door Arnout Schaap. De organisatie richt zich op zwerfafvaleducatie en bewustzijn met onder meer het programma Beach Busters, waarbij gehuld in vrolijke pakken, badgasten op een positieve manier bewust gemaakt worden over strandafval. En 12 Summits een project waarbij Recycle Valley samen met natuurliefhebbers het hoogste punt van elke provincie beklimmen en ondertussen met prikstukken de wandelroutes schoonmaken. Veel van deze summits zijn duinen. Goede acties die prima aansluiten bij de doelstelling van de Green Deal!

Enjoy Cleaning Up winnaar stemming initiatieven

Tijdens de bijeenkomst hebben de aanwezigen tenslotte gestemd over het plan of initiatief dat in 2018 als eerste in aanmerking zou moeten komen voor extra ondersteuning. Bij de beoordeling van het initiatief werd vooral gelet op: de schaal, mate van samenwerking en de beoogde doelen. De nieuwe website werd voor deze stemming direct toegepast. De aanwezigen logden in met hun emailadres en konden iedere gehouden pitch beoordelen met 1 tot 5 sterren. Op de eerste plek eindigde Enjoy Cleaning up, een initiatief dat honden traint om lege blikjes en flesjes te verzamelen. Over dit initiatief zullen we de komende tijd dus meer horen!

De complete uitslag was als volgt:

  1. Enjoy Cleaning Up (4,11)
  2. TrashUre Hunt (4,06)
  3. Cleanup Neeltje Jans (3,56)
  4. Juttersgeluk (3,44)
  5. Recycle Valley (3,22)
  6. Jutters Katwijk (3,11)
  7. By the Ocean we Unite (3,11)
  8. Grondstofjutters (3,11)
  9. ZSILT (2,72)