Op een My Beach strand kijken we samen hoe we het strand nog schoner kunnen krijgen en de mensen meer bewust te maken zodat we zwerfvuil kunnen voorkomen.

Hoe werkt My Beach?
Dit doen we door aan het begin van het seizoen met een checklist waarop alle bekende ideeën en middelen staan wat er verbeterd kan worden. Natuurlijk zijn nieuwe ideeën ook welkom. Dan maken we een keuze wat we gaan doen en in oktober evalueren we wat de effecten zijn geweest.
Samen = Gemeente + Ondernemer + Green Deal lid.
De volgende gemeentes doen al mee: Sluis, Kijkduin (Den Haag), Goeree Overflakkee, Katwijk, Noordwijk, Bloemendaal, Noord-Beveland.

Ga ook samen voor een schoner strand
Wilt u ook meedoen? Stuur dan een email naar Jan Joris van het secretariaat of Stephan van Strand Nederland. Voor meer informatie over My Beach kijk op de website

Tafelafvalbakjes
Een concreet voorbeeld van een My Beach initiatief is het tafelafvalbakje. Uit onderzoek van Stichting de Noordzee en Nederland Schoon is gebleken dat verwaaibaarafval een probleem vormt op de Nederlandse Stranden. Om te zorgen dat er minder afval wegwaait vanaf de strandpaviljoens hebben we speciale tafelafvalbakjes ontworpen. De afvalbakjes met de simpele maar unieke stijl worden onwijs goed ontvangen bij de strandpaviljoenhouders en bij de bezoekers. Ze zijn nu ook te bestellen in verschillende kleuren via strandwinkel.nl