Even voorstellen
Mijn naam is Marjan Poortinga. Ik volg Stan Kerkhofs op als vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat in de Green Deal Schone Stranden. Stan is innovatiemanager geworden bij InnovA58. Nu mag ik zijn ‘schone taak’ overnemen. Daar heb ik veel zin in! Wie wil er nou niet aan dit belangrijke onderwerp werken op zo’n mooie locatie als het strand?

Over mijn achtergrond: ik heb Milieumaatschappijwetenschappen en Rechten gestudeerd in Utrecht en heb de afgelopen ruim tien jaar gewerkt in het natuur- en omgevingsrecht. Dat deed ik bij Arcadis, de Commissie voor de milieueffectrapportage en bij Rijkswaterstaat, onder andere bij het programma Ruimte voor de Rivier.

Ik had zin in iets nieuws en wilde graag concreet wat bijdragen aan een schonere wereld. Binnen Rijkswaterstaat heb ik daarom een overstap gemaakt. Ik werk nu aan de aanpak van zwerfafval in water, zowel langs de rivieren als op het strand. Dat is een leuke en nuttige combinatie. Op beide locaties wordt met heel veel verschillende groepen samengewerkt om Nederland zwerfafvalvrij te krijgen en de plastic soep aan te pakken. Het geeft mij veel energie om samen te werken met al deze mensen die vanuit hun idealen werken en een enorme drive hebben. Ik hoop dat dit enthousiasme van zoveel mensen en van mijzelf ervoor zorgt dat we zo snel mogelijk alle betrokkenen zover krijgen dat zij zich verantwoordelijk voelen om het strand en de zee schoon te krijgen en houden!

Contactgegevens:
marjan.poortinga@rws.nl
06-31970702