Dinsdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De winnaar werd het strand van Noord-Beveland. Jury en inspecteurs stelden daarnaast vast dat het langs de gehele Nederlandse kust weer schoner is geworden.

De jaarlijkse bekendmaking van de winnaars van de strandverkiezingen vond plaats bij strandpaviljoen Thalassa in Zandvoort, het Beste Paviljoen van 2018. De jury noemde de winst van Noord-Beveland een terechte beloning voor de goede samenwerking tussen ondernemers en de gemeente. “Van de parkeerplaats tot het paviljoen klopt hier vrijwel alles. De voorzieningen zijn uitstekend en de medewerkers van het strandpaviljoen ruimen regelmatig zichtbaar het hele strand op. Er is zelf een Juttotheek op het strand met materialen waarmee bezoekers zelf afval kunnen helpen jutten.”

Schoonste strand per provincie
Daarnaast werden ook de prijzen voor het Schoonste Strand per provincie bekend gemaakt. In Zeeland werd dat uiteraard Noord-Beveland. In Zuid-Holland was Katwijk het schoonste strand. En in Noord-Holland mag Den Helder zich het schoonste strand noemen. Vlieland won dit jaar de prijs voor het Schoonste Strand van Friesland.

Over de verkiezingen
De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en wordt daarbij gesteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting NederlandSchoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree. De organisatie wil graag zo transparant mogelijk werken zodat we kunnen leren van de goede resultaten. Alle inspectierapporten voor het Schoonste Strand zijn daarom in te zien op www.strandinspecties.nl

De stranden met 4 sterren of te wel zeer schoon strand zijn:

Noord-Beveland Schouwen-Duiveland Schagen
Den Helder Beverwijk Sluis
Heemskerk Bergen Ameland
Katwijk Texel Vlissingen
Goeree-Overflakkee Westvoorne Schiermonnikoog
Vlieland Velsen Noordwijk
Veere Terschelling Castricum