Programma Schone Stranden heeft, in samenwerking met Rijkswaterstaat, deze zomer een stickeractie opgezet. De Groene Lobby gaat langs bij kustgemeenten en deelt bewustzijnsstickers uit aan elke partij die wil meedoen aan de stickeractie.

Hierbij gaan de Groene Lobby in gesprek met de (strand)ondernemer, supermarktmanager, vakantieparkbeheerder of andere partijen over zwerfafval en hun ervaring daarmee. Daarbij bieden ze de groene stickers aan. En met resultaat! Verreweg de meeste partijen zijn geïnteresseerd en wilden wel een of meerdere stickers hebben om op te plakken. Zo zijn er inmiddels al 266 stickers uitgedeeld! Maar, het stickeravontuur gaat verder. Na de bezoeken aan de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal aan Zee, Goeree-Overflakkee, Heemskerk, Wijk aan Zee en IJmuiden hebben zij tot nu toe maar liefst 266 stickers uitgedeeld. En dat is prachtig, want hoe vaker strandgangers de boodschap op de sticker zien, hoe beter deze blijft hangen! 

Ben of ken jij een kustgemeente waar deze stickers ook een mooie plek verdienen? Of heb je misschien wel vragen over deze actie?  Neem dan contact op met het secretariaat van Programma Schone Stranden, en wie weet gaat de Groene Lobby binnenkort in jouw gemeente (kosteloos!) aan de slag.

 

 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

(foto: Natural High Beachclub, gemaakt door de Groene Lobby 2023)