De Green Deal Schone Stranden loopt inmiddels al weer twee jaar. In die tijd hebben we met al onze partners veel bereikt. Dat de doelstellingen nog steeds actueel zijn bleek echter wel tijdens een korte strandmonitor in Velsen tijdens de Stranddagen. Gelukkig zijn er nog steeds nieuwe partijen die willen meedenken en helpen bij het schoonhouden van het strand. Zo hebben tijdens de stranddagen twee nieuwe partners de Green Deal getekend.

Als eerste nieuwe partner tekende Matthijs Lievaart initiatiefnemer van Doe Mee Verlos de Zee. Hoewel vanuit de Green Deal al sinds het begin sterk wordt samengewerkt met Doe Mee Verlos de Zee en de jutbak een geijkt instrument is bij het schoonhouden was er nooit een officiële samenwerking getekend. Door als partner toe te treden tot de Green Deal is deze samenwerking nu verder bestendigt.

Na Doe Mee Verlos de Zee tekende een geheel nieuwe partij Reddingbrigade Nederland. Onder het motto een Schoon Strand is een Veilig Strand ig de Reddingbrigade sterk aan het oriënteren wat zij kunnen bijdragen aan de afvalreductie op stranden. Vanuit de Green Deal zullen we hier nu samen verder aan gaan werken.