April 2017 lag que temperatuur een stuk lager als andere jaren, maar daar was op de stranddagen begin deze maand weinig van te merken. Onder een blauwe hemel en een stralende zon hebben beleidsmedewerkers, bestuurders, strandbeheerders en exploitanten samen het strandseizoen afgetrapt. Dit jaar in een strandpaviljoen tussen Natura 2000 gebied, zware industrie, en havenmonding, waar anders te vinden als in IJmuiden (Rauw aan Zee)

Op donderdag werd de dag begeleid door dagvoorzitter Bas Hoogland. Het ochtend programma bestond uit presentaties van de Gemeente Velsen: (Rauw aan Zee en bezoekerscentrum BRAK!) Daarnaast presenteerde de hartstichting hun plan voor de 11 strandentocht.

Tijdens de lunch waren er een drietal vergaderingen: De KIMO bestuursvergadering, De blauwe vlag vergadering en de leden vergadering van Strand Nederland. Voor de overige bezoekers was er een workshop strandmonitoren.

De middag stond in het teken van de Green Deal Schone Stranden en de vernieuwde Kustvisie van de Provincie Noord Holland.

Op vrijdag was er een workshop omtrent het vernieuwde MyBeach concept. Deelnemers kregen een nieuwe MyBeach locatie en een gering budget en moesten deze locatie optimaal zien in te richten. Vooral leuk waren de creatieve nieuwe ideeën die hier uit voort zijn gekomen. Het geheel werd afgesloten met een bezoek aan het vernieuwde sluizencomplex. Bij bezoekerscentrum SHIP kregen deelnemers alle informatie over de aanbouw van de nieuwe zeesluis.

Ga naar de Foto’s

Ga naar de Presentaties