Op donderdag 9 en vrijdag 10 november vonden de Landelijke Stranddagen plaats in Den Helder. Deze stranddagen zijn georganiseerd door Rijkswaterstaat, Stichting KMVK, KIMO, KHN, SSN, Gemeente Den Helder, Provincie Noord-Holland en Strand Nederland. Er waren dit jaar zo’n 100 deelnemers. 

 

Gedurende het tweedaagse evenement was ruimte gereserveerd voor zeer diverse sprekers, workshops en presentaties. De onderwerpen liepen uiteen van toegankelijkheid op het strand tot duurzaam ondernemen en van Kaderrichtlijn Mariene Strategie tot cabaret over menselijk gedrag. 

 

 

Op vrijdag was er ruimte voor een tweetal parallel georganiseerde workshops, waarvan er een door Programma Schone Stranden werd verzorgd: op naar schonere stranden.

De workshop vond plaats in de reddingspost bij Julianadorp (naast paviljoen Paal 6). Deze zat volledig vol met betrokkenen die graag hun visie en ervaringen deelden over drie thema’s die tijdens de sessie aan bod kwamen:

1- De basis voor een schoon strand

‘Als je je een schoon strand voorstelt, aan welke basisvoorwaarden of faciliteiten moet een strand voldoen?’

2- Schoonboodschap

‘Hoe kun je je middels visuele boodschappen de juiste schoon-boodschap goed, overtuigend en blijvend overbrengen?’

3- Rookvrije stranden

‘Wat zijn de kansen en uitdagingen om een rookvrij strand te creëren?

Deze workshopsessie leverde een schat aan waardevolle informatie en inzichten op, die Programma Schone Stranden zal meenemen in de toekomstige plannen. Samen met de programmagroepleden zullen wij deze kennis koesteren en toepassen.  Op naar nog schonere stranden!