Op 7 september vond de spannende ontknoping van de Schoonste Stranden Verkiezing 2017 plaats bij het schoonste strandpaviljoen Beachclub Perry’s in de gemeente Schouwen-Duiveland. Er waren dit jaar een recordaantal van 21.500 stemmen uitgebracht! Nederland Schoon in samenwerking met de ANWB maakten de winnaars bekend.

Met de Schoonste Stranden Verkiezing krijgen kustgemeenten en ondernemers de kans om de aandacht te vragen voor het belang van schone stranden. Gemeentes kennen vaak een verschillende aanpak om de stranden schoon te houden. Dat is niet vreemd, want ieder strand is anders: strandbezoekers in Ameland komen voor de rust en ruimte, een bezoek aan het Scheveningse strand hoort bruisend en gezellig te zijn en op het strand aan de Brouwersdam wil je vooral graag kitesurfen, blowkarten en suppen. Door deze verscheidenheid is de uitreiking ook een uitgelezen kans om met elkaar, van elkaars aanpak te leren.

Oostkapelle is de winnaar van de Schoonste Stranden Verkiezing 2017 geworden. Voor het tweede jaar op rij wist de gemeente de titel binnen te halen. Ook de stranden van Kamperland, Breskens & Groede en Domburg scoorden hoog. Hiermee was de verkiezing net als voorgaande jaren een echt Zeeuws feestje.